Iako je ljuta na sina koji je napravio račun, Jessica ipak smatra da je pravi krivac „Apple“

Igrajući svoju omiljenu igru “Sonic Forces”, jedan šestogodišnji Amerikanac potrošio je 16.000 dolara prije nego što je to iko primijetio.

Posljednjih godina, kompanije poput „Applea” uvele su preventivne mjere koje omogućavaju roditeljima da imaju kontrolu nad iPhoneima i iPadima kako bi kontrolisali kupovinu preko aplikacija.

Takva „ponuda“ tehnoloških giganata nije došla slučajno već kao odgovor na neplanirane troškove koji su neprijatno iznenadili ko zna koliko roditelja, ali i samih korisnika koji nisu bili svjesni da su nešto kupili, to jest potrošili novac.

Nažalost, i Jessica Johnson osjetila je na svojoj koži, preciznije bankovnom računu, kako izgleda kada nemate kontrolu nad uređajima sa kojih djeca mogu da se upuste u kupovinu.

Jessicin sin George igrajući se tokom leta napravio je račun od 16.000 dolara.

Video-igra koja je okupirala pažnju ovog šestogodišnjaka je Sonic Forces. George je najprije kupovao pakete od 1,99 dolara, ali je vremenom napredovao i stigao do onih od 99,99 dolara.

Samo u jednom danu, „25 dopuna“ Georgea je koštalo više od 2.500 dolara.

Jessica je prvo pomislila da je u pitanju neka od mnogih elektronskih prevara i obratila se banci. Međutim, u banci su potvrdili da je sve kupovine obavila ona i da bi za dalje informacije trebalo da se obrati „Appleu“.

Kompanija „Apple“ potvrdila je navode banke, uz obrazloženje da su kupovine došle preko aplikacije unutar pomenute video-igre.

Tada je Jessica shvatila da je ceh napravio njen sin. Za povrat novca bilo je prekasno jer je istekao period od 60 dana.

Iako je ljuta na sina koji je napravio račun, Jessica ipak smatra da je pravi krivac „Apple“.

„Moj sin nije shvatao da je u pitanju pravi novac. Kako bi i mogao? Igra se sa likovima iz crtaća u svijetu za koji zna da nije realnost. Zašto bi onda novac bio pravi? To bi zahtijevalo ogroman kognitivni skok od njega“, objasnila je Jessica.