Potrebna pomoć stočarima u Maloj Crnoj Gori

Zbog izostanka obećane pomoći ministarstva poljoprivrede vlasnici ovaca sa svojim stadima pješaće i do 20 km u potrazi za kupcima

Iako je ministarstvo poljoprivrede Crne Gore obećalo da će preko svojih saradnika otkupiti sve viškove jagnjećeg mesa sa Durmitorskog područja najkasnije do prvog novembra to se nije desilo ni do današnjeg dana , a na pragu smo Novogodišnjih praznika.

I pored sve muke i nevolja sa kojima se susreću stočari sa Durmitora , od nedostatka pijaće vode za stoku, nedostatka mehanizacije za košenje i prikupljanje sijena na kraju izostane i otkup jagnjadi.
Naime, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore se svojevremeno obavezalo da će najkasnije do prvog novembra otkupiti sve viškove jagnjadi sa Durmitorskog područja to se nije desilo ni do današnjeg dana, te su neki od proizvođača prinuđeni da sami traže kupca za svoju stoku.


Uslijed nemogućnosti da se kamionom dođe do sela Mala Crna Gora zbog leda i snijega koji je na prevoju Štulac očišćen ovih dana sa svojim malim stadom je na put od 20km prema Žabljaku krenuo i Mišo Dakić u nadi da će prodati svoju jagnjad.


Molimo sve koji imaju bilo kakav kontakt sa mesarama i otkupljivačima jagnjetine da se jave na broj: 068142456 te da pomognnu na taj način oko otkupa 25 kom. jagnjadi.
Zahvaljujemo !