Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val, organizuje akciju čišćenja sa lokalnom zajednicom Blagaj, u srijedu 16. decembra sa okupljanjem učesnika u 9.30 sati u Eko centru Blagaj.

Akcija čišćenja će se održati na lokaciji – Blagaj (kulturno historijska staza – Vrelo Bune). Ovu akciju čišćenja sprovest će članovi udruženja: STK „Blagaj City“, „Bunica Boating“, „Laks d.o.o“, „Grad Mostar“ kao i lokalno stanovništvo gdje je predviđeno 20 učesnika.

Ovoj aktivnosti će se pridružiti i ambasadorica Švedske u BiH Johanna Strömquist koja će se obratiti medijima u 11 sati na lokaciji izvora Vrela rijeke Bune.

U slučaju vremenskih nepogoda akcija čišćenja će biti odgođena, gdje će se u dogovoru sa predstavnicima lokalne zajednice Blagaj odrediti novi datum. Svi učesnici će dobiti potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje, navode u saopćenju.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.