U Sarajevu je jučer počelo Evropsko prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje, a na rasporedu su bile borbe kadeta.
 
Dva zlata za Bosnu i Hercegovinu donijeli su Fahrudin Adilović u kategoriji do 57 kilograma i Benjamin Husić u kategoriji do 53 kilograma.
Srebrenu medalju za našu državu osvojio je Benjamin Ibrahimkadić u kategoriji do 65 kilograma, a bronzanu Omer Mehmedović u kategoriji do 33 kilograma.
 
U ukupnom poretku ekipno najbolja je bila reprezentacija Ukrajine, Bosna i Hercegovina je zauzela drugo mjesto, dok je trećeplasirana bila reprezentacija Hrvatske.
 
U kategoriji do 65 kilograma zlatnu medalju osvojio je Alexander Plaipetch-unes iz Norveške. Srebreni je bio spomenuti reprezentativac BiH Ibrahimkadić, dok su bronzane medalje osvojili Matvii Forostiuk iz Ukrajine i Eugen Karakas iz Hrvatske.
 
U kategoriji do 61 kilograma, najbolji je bio predstavnik Hrvatske, Grga Dugac, drugoplasirani je bio Moncef Miguel iz Hrvatske, a treće mjesto su zauzeli Andrei Lucian Haragis iz Rumunije, te predstavnik Kosova Jon Gashi.
 
Predstavnik BiH Fahrudin Adilović bio je zlatni u kategoriji do 57 kilograma, drugo mjesto osvojio je Miro Jukić iz Hrvatske, a treće mjesto bili su Elion Agushi iz reprezentacije Kosova, te Deyan Pavlin iz Bugarske.
 
U kategoriji do 53 kilograma bh. predstavnik Benjamin Husić je ostvario pobjede nad predstavnicima Crne Gore i Bugarske, a u finalnoj borbi je bio bolji od Denysa Pavliukova iz Ukrajine. Bh. takmičar dobio je nagradu za najboljeg pojedinca prvenstva u kategoriji kadeta, prenosi Fena.