Sweden/USAID FARMA II projekt ponovo je pokrenuo kampanju Hrana Gurmana kako bi promovisao lokalne delicije i podržao male biznise da se nose sa negativnim ekonomskim posljedicama pandemije COVID-19.
 
Prva faza kampanje, koja je trajala od 1. jula do 25. septembra, dosegla je do više od 650.000 ljudi. U kampanju je bilo uključeno 109 mikro, malih i srednjih proizvođača visokokvalitetne hrane, 20 specijaliziranih prodavnica koje nude ove proizvode i 13 restorana koji u svojoj kuhinji koriste lokalne proizvode.
 
Kako se kampanja nastavlja, bit će nastavljena i promocija već ranije uključenih malih biznisa iz prve faze, a novi mali biznisi su pozvani da postanu dio kampanje.
 
Sweden/USAID FARMA II projekt pozvao je sve zainteresirane mikro, male i srednje proizvođače visokokvalitetne hrane iz sektora voća i povrća, mlijeka, peradi, meda, ljekovitog i aromatičnog bilja (uključujući kozmetiku), šumskog voća i gljiva da se prijave za učeštvovanje u kampanji Hrana Gurmana. Poziv je otvoren i za restorane koji u svojoj kuhinji koriste bh. proizvode.
 
Kampanja će se odvijati na pet platformi na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter i YouTube, a uključuje i interaktivnu online mapu Hrana Gurmana i Biznis katalog koji pruža osnovne informacije o svakom malom biznisu, njegovim proizvodima i njihovoj dostupnosti.
 
Kampanja će imati i samostalnu web stranicu www.hranagurmana.ba a nastavit će i sa produkcijom viralnih videozapisa i dnevnim objavama na društvenim mrežama. Prijave za učešće u kampanji najkasnije do 24. decembra.