Snoop Dogg pokreće vlastitu profesionalnu boksersku ligu pod nazivom ‘Klub Boraca’

Iako Brad Pitt i Edward Norton nisu uključeni,reper ‘Drop It Like It's Hot’ biti će službeni spiker i zaštitno lice ‘Kluba Boraca'(Fight Club), a ujedno i partner zajedno sa Rayanom Kavanaugh

Par su poslovni partneri već dugi niz godina,i vlasnici su servisa za izradu videa i servisa za društvene mreže “Triller”.Ljubitelji boksa nedavno su mogli čuti za Snoopov bokserski komentatorski debi,tokom kojeg je nasmijavao gledatelje, dok je 49-godišnjak borbu Mikea Tysona protiv Roya Jonesa.Jr u subotu 26.novembra opisao, ‘kao da gledam kako se moja dvojica ujaka tuku na porodičnom roštilju’.

Iako je veliki meč završio neriješenim rezultatom dvojice boksera,mnogi su Snoopa imenovali pravim pobjednikom zbog njegovih urnebesnih komentara. Ono što nismo znali je da je subotnji događaj zapravo bio ‘prvi od mnogih budućih događaja za ‘Klub Boraca’.Potvrđujući vijest dok je razgovarao za TMZ Sports,Kavanaugh je rekao:

“Ovo je bila prva borba lige koju smo nazvali ‘Klub Boraca’,i vlasnik lige je ‘Proxima’,koja je roditelj i partner ‘Trillera’.Snoop će biti službeni spiker za slavne osobe,te zaštitno lice i glasnogovornik.Ali on je i partner,pa će pomagati oko postavljanja borbi,muzičkih činova i cijelog ‘shebanga’.Ovo je zaista bio prvi od tih događaja”.

Kavanaugh je dodao da on i Snoop žele ‘promijeniti cijeli način na koji se boksalo’,a nakon subotnjeg događaja smatraju da su to uspješno učinili. TMZ je pitao suvlasnika Trillera koju su borbu sljedeću imali na umu,te iako nije mogao navesti ni jedno ime,obećao je da će glavna borba biti ona koju svi žele vidjeti. Prije Tysona protiv Jonesa Jr., YouTuber Jake Paul nokautirao je bivšeg košarkaša Natea Robinsona u njihovom meču.

23-godišnjak je nakon toga rekao da bi želio nastaviti svoju sportsku karijeru i pozvao je nekolicinu ljudi protiv kojih bi se želio boriti,uključujući i UFC legendu Conora McGregora.