Općini donirala svoje bogastvo vrijedno 46 miliona eura

Cijelo bogatstvo obitelji došlo je od Renatinog muža Alfreda koji je uspješno trgovao dionicama, a preminuo je prije šest godina.

Mještanka općine Waldsolms koja se nalazi nedaleko od Frankfurta na Majni Renate Wedel preminula je 2019. u svojoj 81. godini u staračkom domu u Frankfurtu, no nitko nije mogao ni sanjati da će tek u travnju 2020. općina saznati kako im je njihova mještanka i susjeda ostavila sav svoj novac, nekretnine i vrijednosti vrijedne 6,2 milijuna eura.

– Općina Waldsolms posthumno se zahvaljuje obitelji Wedel couple za ovo bitno nasljeđe. Prema njemu ćemo se se odnositi jako odgovorno, razvijat ćemo zajednicu za opće dobro i držati dobro sjećanje na Wedele – napisao je Bernd Heine Roland Hörster, predsjedavajući njemačke općine. Cijelo bogatstvo obitelji došlo je od Renatinog muža Alfreda koji je uspješno trgovao dionicama, a preminuo je prije šest godina. Iako je isprve nasljednica bila Renatina sestra, ona je također preminula, pa u oporuci stoji da se novac mora utrošiti za opće dobro, rečeno je na stranicama općine.

– Kad sam pogledao račun općine, mislio sam da je netko promašio zarez – rekao je Bernd. Mještani su već razmišljali kako i gdje bi mogli utrošiti novac, primjerice na novi vrtić, biciklističke staze, bolju prometnu povezanost i park za djecu.