NOVAK ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO SVIJET SOLIDARNOŠĆU SA TENISERIMA

Srbijsnski stručnjak je otvorio vrata svog kampa za slabije rangirane tenisere.Osim terena za trening imaju obezbjeđen i hotelski smještaj

Najnoviji nesebični gest Novaka Đokovića natjerao je i najveće kritičare sa Zapada da mu se “poklone” i budu oduševljeni.

Evo o čemu se radi: Đoković je omogućio slabije rangiranim igračima “bijelog sporta” da treniraju besplatno u fenomenalnim uslovima u Beogradu. Vrata njegovog centra biće otvorena za tenisere koje je duboko pogodila finansijska kriza, prouzrokovana pandemijom korona virusa.

Oni koji budu trenirali, imaće na raspolaganju: hotel, obroke, tri teniska terena, teretanu, besplatne usluge fizioterapeuta, španovanje reketa…

– Zimi su tereni vemo skupi za tenisere, posebno za one koji su od 700. do 1000. mjesta na ATP listi. Novak je uradio fantastičnu stvar za našu zemlju, nevjerovatnu stvar – rekao je za francuski L'Ekip trener Petar Popović, čijeg igrača Damira Džumhura je Novak pozvao u Beograd na pripreme.

Veliki broj tenisera je već došao u Beograd, na spisku su: Filip Krajinović, Viktor Troicki, Danilo Petrović, Laslo Đere, Marko Tepavac, Hamad Međedović, Boris Butulija, Nikola Ćaćić.

Popović otkriva da će oko 15 tenisera iskoristiti ovu sjajnu priliku.

– Biće i nekoliko devojaka, uključujući Olgu Danilović, ukupno oko 15 tenisera. To je nevjerovatna stvar za našu zemlju koja nam je bila potrebna, posebno za mlade. Ne vidim da su to uradili drugi teniseri u svojoj zemlji. Novak se ne hvali time, a pokazao je da je veliki i da misli na druge – istakao je srbijanski stručnjak.

Novi plemeniti gest Đokovića odjeknuo je kao eksplozija u cijelom svijetu. Na ovom nesebičnom potezu Noletu su “skinuli kapu” i njegovi najveći kritičari.

U grupi onih koji se dive Srbinu je, verovali ili ne, američki novinar Ben Rotenberg, koji se “proslavio” kao najveći kritičar srbijanskog tenisera.