Gluma je iz Gruda odvela u Ameriku

Mlada Gruđanka, Tea Šimić prije nekoliko godina postala je prva glumica na području općine Grude nakon što je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Glumila je u raznim izvedbama, a tijekom zadnjih nekoliko mjeseci počela je raditi na monodrami prema knjizi Martine Mlinarević „Bukača“.

Premijera je trebala biti do kraja ove godine, ali zbog epidemiološke situacije je sve na čekanju, a najtoplije se nadam da će to biti do proljeća, kazala je Tea za Grude Online.

Poučena dosadašnjem iskustvu i radu, te zbog monodrame na kojoj radi odlučila je osnovati vlastitu umjetničku organizaciju.

Monodrama na kojoj radim potaknula me u osnivanje vlastite umjetničke organizacije. Krenula sam u ovom mjesecu držati sate glume za osobe iznad 18 godina. Iako nam cijela ova situacija ne dozvoljava način rada radionica kako sam zamislila, stoga sam primorana raditi preko Zooma. Borim se sa svojom organizacijom i monodramom i čekam kad će se stvari popraviti da konačno mogu iziđi s premijerom, istaknula je.

Tea je potpisala ugovor s ruskom casting agencijom i nada se da će u sljedećoj godini snimati i u inozemstvu.

 

Ova godina uskratila mi je većinu izvedbi, ali sam pokušala sve uraditi što mogu „od kuće“ da si pripremim teren za sljedeću godinu. Vrijeme i novac uložila sam u radionicu za Mjuzikl, radionicu za klaunove i u petodnevni vokalni tečaj britanske Estil škole, poručila je za portal Grude Online Tea Šimić.

Podsjetimo, priča o glumi počela je nakon četvrtog razreda srednje škole, nakon jedne dramske predstave u kojoj je i sama sudjelovala.

Tijekom studija glumila je u raznim izvedbama poznatih djela kao što su: San ljetnje noći, Hasanaginica, Čarobnjak iz Oza, Ana Karenjina… Zatim, glavnu ulogu odigrala je u predstavi Hamlet za svakoga koja je premijerno prikazana u zagrebačkom kazalištu Teatar &TD, a osim Hamleta igrala je i u interaktivnoj predstavi Šetnja s Kolumbinama koja se izvodi na ulicama centra Zagreba.

 

Zasigurno ste je mogli vidjeti i na TV-u gdje je snimala reklame za Telekom, KFC, Podravku, Lidl, Kraš, kao i glumicu u popularnoj seriji Na granici.

Šetnja s Kolumbinama je projekt koji traje već dvije godine uz pomoć Turističke zajednice grada Zagreba, a u sklopu projekta snimljena su dva zabavna kratka filma u duhu istoimene predstave. Autorica projekta od samog početka je Irena Matas.

Upravo taj film naziva Šetnja s Kolumbinama bio je finalist na svjetskom festivalu, a prikazan je u Off Broadway kazalištu Kraine theater u New Yorku.

Riječ je o kratkom zabavnom traileru koji je dobio nagradu za najbolji „self made“ film u Bihaću na festivalu Avant & Una, te je nakon toga prikazan i na mnogim ostalim svjetskim festivalima.