Zahvaljujući jednom čovjeku jesen u Osijeku je čarobna. Nikola Faller nadareni je umjetnik, grabljama strpljivo stvara impresivne prizore u vidu vijugavih spirala koje tvore određene oblike

Ove godine Faller se zadržao samo na Perivoju kralja Tomislava gdje je napravio nekoliko umjetničkih djela koja požive samo do prvog vjetra, ali mi ih možemo vidjeti na nekoliko fotografija koje je Faller snimio, a objavili su ih Glas Slavonije i portal Osijek031 na svom Facebooku.

Inače, ovaj osječki kipar i land art umjetnik, voditelj je Udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu – SLAMA, koja je javnosti najpoznatija po Festivalu Slama na kojem su izrađivani mali i nešto veći umjetnički radovi od slame. Poznat je i njegov projekt „Četiri godišnja doba“, a „Kreativni laboratorij“ u sklopu kojeg Faller kreće u grabljanje lišća nastavak je tog projekta za što mu Grad Osijek već tradicionalno daje podršku.

U razgovoru za Glas Slavonije Faller je istaknuo kako je posebno ponosan na ovogodišnjeg zmaja koji se protegnuo na 25 metara dužine. 

“Meni je posebice lijep ovaj perivoj u kojem sam ove godine grabljao otpalo lišće. Brojni vlasnici pasa svoje ljubimce ondje šetaju, mnoštvo je slučajnih prolaznika koji su izvrsno reagirali na rad i radove”, kaže Faller.