Iskusna psihologinja Biljana Begović koja je u Srbiji godinama kroz specifične testove pomagala mladima u odabiru budućeg zanimanja od sada to radi u Sarajevu. Dvoje najsretnijih čitalaca LikeStory-a dobija besplatno savjetovanje i testiranje. Profesionalna orijentacija je namijenjena učenicima koji upisuju srednju školu ili fakultet.

UPOZNATI SEBE ULAGANJE JE KOJE SE ISPLATI

Asocijacija PravoDobro i diplomirani psiholog Biljana Begović, stručnjak za Profesionalnu orijentaciju nagrađuju dvoje čitalaca portala LikeStory testom profesionalne orijentacije.

NEKA VAM VAŠE SPOSOBNOSTI BUDU VODILJA U ŽIVOTU!

Otkrijte svoje sposobnosti i izaberite pravo zanimanje! Kroz razgovor sa stručnjacima i testove utvrđuju se sposobnosti, motivacija, interesovanje, radne navike i karakteristike  ličnosti koje su bitne za profesionalni izbor.

DA EFIKASNIJE UČIMO, DA POSAO BUDE ZADOVOLJSTVO!

Zahvaljujući Profesionalnoj orijentaciji izbacujete mogućnost pogrešne odluke. Uz to otklanjaju se konfliktne situacije između roditelja i djece i unapređuje se njihov odnos.

ISKUSTVO SA TESTA PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

Završila sam srednju poljoprivrednu školu i nakon toga upisala poljoprivredni fakultet.Nije mi baš išlo najbolje i s roditeljima sam se dogovorila da promijenim fakultet. Slučajno sam čula za Test profesionalne orijentacije i odlučila sam da se testiram. To je jedno od mojih najdragocjenijih iskustava.
Test je trajao 90 minuta.Radite testove pamćenja,opažanja,snalaženja i još dosta toga.Naporno je jer je vremenski ograničeno,ali psihički sam bila rasterećena jer tu ne možete pogriješiti.Kada sam dva dana kasnije uz polusatni razgovor s psihologom dobila rezultate bila sam šokirana. Očekivala sam nešto tipa nadareni ste za društvene djelatnosti ili nešto slično.
Ne, žena mi je dostavila nabrojanih 20 zanimanja prema mojim sposobnostima.Pogodite na kojem mjestu je bila poljoprivreda? Na 15 mjestu! Na prvom je bilo Pravo,,2 Međunarodni odnosi,3 Ekologija i tako dalje. Nevjerovatno,a prije testa sam molila roditelje da se prepišem na međunarodne odnose.Iskreno poljoprivredu nisam nikad baš voljela, ali je izbor zanimanja u Goraždu bio ograničen i s nama niko nije na ovaj način radio kada je riječ o budućim zanimanjima.
Ja bih svima preporučila da urade TEST. Lijepo je znati za šta smo predodređeni.Naravno mogla sam ja poslije testa izabrati i neko drugo zanimanje,ali sada sam potpuno zadovoljna i motivirana.Studiram ono što volim i učenje mi ide lakše.Cijena ovog testa je simbolična u odnosu na ono što dobijete ovom uslugom.

KAKO DO NAGRADE?

U periodu od 30.11 do 05.12.2020 lajkujte stranicu LikeStory na Facebooku i lajkajte ovaj članak i podijelite ga sa najmanje pet svojih prijatelja.

U komentaru ispod teksta napišite Učestvujem i navedite godine i školu koju pohađate.