Možete se boriti i do 40. godine, no morate imati cilj. Moj je cilj bio doći do vrha i to sam ostvario. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa, rekao je Khabib Nurmagomedov…

Dagestanski orao u mirovini ima puno više vremena nego inače pa je odlučio posjetiti studente u gradu Derbentu. S njima je pričao o svojoj karijeri, ali i onome što slijedi. Rekao je kako želi završiti ekonomski fakultet, a uz to je već pronašao novo zanimanje.

Khabib živi u selu Sildi, koje se nalazi u ruralnim krajevima Dagestana, a riječ je o planinskom području gdje se ljudi većinom bave poljoprivredom. To će od sada raditi i ovaj borac. Ogradio je svoje imanje i kupio ‘blago’.

– Sljedeće godine završavam fakultet, htio bih obraniti diplomski rad, magistrirati i tako dalje, posvetiti više vremena obrazovanju. I to u sljedećih pet godina. Kupio sam ovce, bavim se poljoprivredom, volio bih se malo razviti u tom smjeru. Imam i bikove i krave – poručio je Nurmagomedov.

U dobrim je odnosima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a uz to se i postavlja logično pitanje. Hoće li ući u politiku?

– Volio bih sudjelovati u nečemu gdje mogu biti od koristi, to ne mora nužno biti ozbiljna politika. Trenutno mogu biti koristan i bez da sam u ozbiljnoj politici, i to mi je dovoljno.

Prije mjesec dana je rekao konačno zbogom sportu u kojem je postao jedan od najboljih. Mnogi ga nagovaraju da se vrati i odradi 30. meč, vatru je dodatno potpirio njegov menadžer koji je na Twitteru napisao ‘30-0’, ali njegova odluka je bila konačna.

– Bog mi je dao sve! Hvala ovim momcima sa mnom! Dugujem toliko svojem timu. Ovo je bila moja zadnja borba, više se ne vraćam bez svog oca. Pričao sam s majkom tri dana kad se ovo dogovaralo, obećao sam da je ovo moja zadnja borba i ona je to i bila – rekao je tada Khabib Nurmagomedov (32)

Mnogi su mislili da se to ipak odnosi na kratkoročno razdoblje dok se ne slegnu emocije i dok sam ne shvati što želi, ali čini se da je Khabib već odlučio što želi i da je MMA prošlost.

Šef UFC-a Dana White je rekao kako će ga pokušati nagovoriti na još jednu borbu kako bi veličanstvenu karijeru zaokružio s 30-0, no Khabib je već podcrtao to poglavlje u životu jer je ostvario cilj.

– Možete se boriti i do 40. godine, no morate imati cilj. Moj je cilj bio doći do vrha i to sam ostvario. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa – zaključio je on.