BUGOJNO IMA SVOJU DOBRU VILU

Udruženje „Đerđef“ je od 2010. godine pomoglo oko 150 djece i odraslih teško oboljelih od svih bolesti

Svaki grad ima svoju priču koju kreiraju heroji „zajednice“. Ove priče često nisu vidljive javnosti, a ima ih mnogo, jer su heroji „zajednice“ svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima i sugrađankama.

Jedna od takvih priča nam dolazi iz Bugojna, iz Udruženja žena „Đerđef“. Predsjednica Udruženja je gospođa Šida Kalbić koja svojom nevjerovatnom energijom rješava i najkompleksnije probleme pojedinaca iz Bugojna i okoline.

Kada se sva vrata zatvore, te nema izlaza, onda kosmička ravnoteža pokaže put, a on u Bugojnu vodi ka ovome Udruženju. Udruženje „Đerđef“ je od 2010. godine pomoglo oko 150 djece i odraslih teško oboljelih od svih bolesti. Pored spašavanja života i kupovine lijekova, oni pomažu i beskućnicima koji nemaju svoj dom i smještaj.

Pandemija ih nije zaustavila da nastave svoju misiju, te ovih dana grade još jednu kuću koja će biti novi dom Vehaba Behlića. Kuća je nastajala po stihovima pjesmice „kamen po kamen palača“, jer su brojni građani/ke Bugojna donirali određena financijska sredstva, građevinski materijal i usluge za ovu inspirativnu i snažnu priču!

 

Zajedno možemo mnogo više, a snag dolazi iz civilnog društva!

Pošaljite nam i vi inspirativne priče iz vaših lokalnih zajednica!

Udruženje Đerđef