Boris Bizetić, rođen 1950. u Beogradu, objavio je kao autor muzike, tekstova i aranžmana oko 700 kompozicija (na CD, LP i singl izdanjima) pop i folk muzike, kao kantautor i sa svojim ansamblom Rokeri s Moravu

Početkom ’90.-ih, Boris Bizetić počinje svoj rad na televiziji, kao scenarista, režiser i glumac u humorističkim šou programima, kojima stiče novu publiku i popularnost, što mu donosi »Oskar popularnosti« (1995. i 1996.), nagradu »Viktor« (2003.) i »Zlatni Melos« (2007.).

Proteklih godina, objavio je 5 knjiga poezije, komponovao muziku za 12 igranih filmova, 8 televizijskih serija, pisao kolumne za 6 novina i časopisa i vodio 9 autorskih radio-serijala.

U proteklih 40 godina, osim nekoliko stotina pjesama koje je napisao za sebe (kant-autorska izdanja) i svoj ansambl Rokeri s Moravu (20 albuma), Boris Bizetić je, kao autor, sarađivao i sa preko trideset izvođača zabavne (pop) i narodne (folk) muzike.

Njegove pjesme su (između ostalih) snimili i:
Miki Jevremović, Đorđe Marjanović, Radmila Karaklaić, Dragan Stojnić, Olivera Katarina, Anica Zubović, Ljiljana Petrović, Ivan Bekjarev, Lane Gutović, Silvana Armenulić, Hanka Paldum, Mira Barjaktarević, ansambl “Tamburica 5”, Mira Beširević, Vera Matović, Boban Zdravković, Rade Vučković, Miša Marković, Rale Ćajić, Halid Muslimović, Ajnur i Muhamed Serbezovski, Zorica Marković, Izvorinka Milošević, Maja Nikolić…

Najveću popularnost stekao je pop-hitovima originalnih i pamtljivih refrena koji su obilježili epohu jugoslovenske zabavne muzike u prvoj polovini ’70.-ih godina. Uz petnaestak zlatnih i srebrnih ploča, do 1976. godine – tiraži izdanja sa njegovim pjesmama dostižu 1.500.000 prodatih primjeraka.

Od 1977. – 1991. piše za svoju pop-folk grupu Rokeri s Moravu čija su izdanja (7 singl i 19 LP) prodata u 4.000.000 primjeraka. Rokeri su diskografski – najtiražniji i estradno – najposjećeniji srbijanski ansambl iz Jugoslavije koji su svog prvog »Oskara popularnosti« dobili 1982. a poslije toga i »Zlatnu pticu Jugotona« – za prvih 1.000.000 prodatih albuma.

A gdje je danas Boris, zašto ga nema u javnosti i još mnogi drugi detalji, preporučujemo da pogledate ovaj video prilog.