Stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat građevinske mašine i druga operativa sve je to u imovinskom kartonu gradonačelnika Budve

Ako je suditi po onome što je naveo u imovinskom kartonu, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević najbogatiji je političar u Crnoj Gori.

Za razliku od političara u vrhu DPS- a koji su godinama unazad krili da su i milioneri, skrivajući i imovinu i njeno porijeklo, o čemu su mediji više puta pisali, a odnedavno i tajkuni progovorili, Carević je detaljno a i to i u svom najnovijem imovinskom kartonu predatom krajem oktobra Agenciji za taj antikorupciju popisao nekretnine milionske vrijednosti koje posjeduje a i u Budvi, rodnom selu Krimovici, Lastvi Grbaljskoj, Grahovu…

Stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, ali i građevinske mašine ali a i druga operativa,samo su dio onoga što je prvi čovjek Budve posjeduje lično ili njegova kompanija “Carinvest”.

Plata Carevića u fotelji predsjednika Opštine je 1.567 eura, koju kako smo i u prvom tako i u mandatu od janura 2019. god donira u dobrotvorne svrhe građanima Budve koji su u teškom materijalnom stanju.

Prvi čovjek Budve prijavio je da u gotovini ima 10 hiljada eura, a vlasnik je i džipa “mercedes GL310 CL”, 2007. godište.

On je Agenciji za antikorupciju dostavio imovinski karton u kom taksativno navedeno da je lično on ili preko svoje firme “Carinvest” vlasnik stotinjaka parcela od Budve, Kotora do Grahova u Nikšiću čija je ukupna povrišna više od 200 hiljada kvadrata.

Ogromnu imovinu Carević ima i preko svoje kompanije “Carinvest” čiji je i on stoodstotni vlasnik, dok je prije stupanja na dužnost a i gradonačelnika Budve, još u prvom mandatu u januaru 2019. mijesto izvršnog direktora a i poverio starijem sinu Milanu.

Kompanija ima i desetak poslovnih prostora, stanova i garaža, magacina u Budvi, Krimovici i na Zlatiboru. Vlasnik je u Budvi poslovnih prostora od 57 i 116 kvadrata, garaža od 16,12 i 13 kvadrata, stanova od 54, 311 i 129 kvadrata, kao i stana od od 94 kvadrata na Zlatiboru, poslovnih zgrada u privredi od 233 i 111 kvadrata na lokalitetu Pod Bregove u kotorskoj opštini. Kompanija je vlasnik i ogromnog zemljišnog kompleksa u Grahovu u Nikšiću od 55 hiljada kvadrata.

Višemilionska imovina koju posjeduje Carević je i u a najsavremenijoj građevinskoj operativi njegove kompanije, koja se iz godinu u godinu osavremenjava.

Carević je na lokalnim izborima predvodio koaliciju Za budućnost Budve a koja je nosila i njegovo ime ostvario ubjedljivu pobedu od 42 odsto glasova, i time porazio koaliciju okupljenu oko DPS-a koja je imala deset procenata glasova manje.

On je izabran za gradonačelnika Budve glasovima 14 odbornika od njegove koalicije i šest odbornika Demokrata, a mandat mu je do 2024. godine.