Ovaj dragulj prirode građen je od prirodnih materijala raznih vrsta drveta, kamena, uz dosta etno motiva, te se u potpunosti uklapa u prirodni ambijent

Biser prirode, čiste izvorske vode, dobrog raspoloženja i tišine nalazi se u mjestu Jelinak, općina Busovača, udaljen 2000 metara od skretanja s magistralnog puta M5. Udaljen 18 km iz Zenice, 18 km iz Kaknja te 8 km iz Viteza. Idealno je mjesto za ugodno druženje i opuštanje u društvu dragih osoba.

Izgradnja ovoga prekrasnog prirodnog kutka započela je početkom 2019. godine. Prostire se na oko 15 duluma zemljišta, kroz koji protiče potok s čistom izvorskom vodom iz podnožja Kubera. Ovaj dragulj prirode građen je od prirodnih materijala raznih vrsta drveta, kamena, uz dosta etno motiva, te se u potpunosti uklapa u prirodni ambijent. Park se nalazi u podnožju borove šume, obiluje raznim vrstama ljekovitog bilja, pitke vode, kao i više vrsta zasađenog voća.

Jelinak je prava oaza mira i tišine, a predstavlja idealno mjesto za bijeg od svakodnevnice stresa i depresije. U planu je i proširivanje sadržaja, te su u toku radovi na izgradnji zatvorenog objekta, mini terena za odbojku, košarku, nogomet, pješačku stazu i dječji park.

Ukoliko želite iznajmiti šadrvan u ovom parku prirode cijena dnevne karte košta 20 KM i vrijedi za društvo do osam osoba. Pored šadrvana u cijenu je uračunato korištenje pribora za pripravljanje hrane (roštilj, sač, kotlić ), bazen za kupanje, te pomenuti tereni za sport i dječje igralište.

Kontakt telefon za sve dodatne informacije i rezervacije je 062/986-677, kao i facebook stranica Park prirode Jelinak.