Hametove Tattoo frizure: Dječiji osmijesi kada vide frizuru govore više od riječi

Kroz salon "Hame" je od otvaranja pa do danas prošlo jako mnogo učenika koji su tu obavljali praksu i naučili prve frizerske korake

U samom centru Hadžića već 20 godina egzistira čuveni salon “Hame”, vlasništvo 38-godišnjeg Muhameda Dupovca. Možda ovo ime mnogima ne znači ništa, ali kad kažete brico Hame, onda je to već druga priča.

Dar za crtanje

Brico Hame, kako su ga prozvala djeca, prepoznatljiv je po tattoo frizurama koje pravi maloj raji i od čega je već napravio brend.
“Ovim poslom sam se počeo baviti prije tačno 20 godina. Odmah po završetku škole dobio sam priliku da učim od najboljih što mi je uveliko pomoglo da svoje vještine dovedem do nivoa na kojem sam trenutno”, kaže Hame za LikeStory.
Kroz salon “Hame” je od otvaranja pa do danas prošlo jako mnogo učenika koji su tu obavljali praksu i naučili prve frizerske korake.
– S ponosom mogu reći da je svaki od tih učenika zaposlen i uspješan u poslu. Mnogi od njih su osvajali prva mjesta na takmičenjima u šišanju, što me čini posebno ponosnim. To mi je jedan od jasnih znakova da svoje znanje mogu i znam prenijeti mladim naraštajima, kaže Hame.
Posebno mu je zadovoljstvo, dodao je, raditi sa djecom. Oduvijek je imao dara za crtanje, tako da su tattoo frizure za njega pravo zadovoljstvo, ali i izazov.

Zahvalnica Općine Hadžići

“Onaj dječiji izraz lica pun iščekivanja kada sjedaju na stolicu i njihovo oduševljenje kada pogledaju svoju frizuru, nekada više govore od riječi”, ponosno nam govori Dupovac.
Na frizuru mu ne dolaze samo djeca iz Hadžića i Sarajeva. Ima tu i onih koji maksuz dođu i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i jako mnogo dijaspore.
Njegov rad i zalaganje prepoznali su i u Općini Hadžići, koja mu je nedavno dodijelila zahvalnicu.

Kroz salon “Hame” je od otvaranja pa do danas prošlo jako mnogo učenika koji su tu obavljali praksu i naučili prve frizerske korake